Oftest stillede spørgsmål

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål

Finder du ikke svar her kan du kontakte mig. Det kan både være spørgsmål til fotokunst, eller hvis du sidder inde med spørgsmål om forladte steder.

Jeg går ind for respekt og diskretion omkring stederne, derfor udleverer jeg ikke adresser på forladte steder.

Hvad er leveringstiden på dine værker?


Alle værker bliver lavet på bestilling, og da der er en del håndarbejde involveret, er produktionstiden ca. 3 uger fra bestilling. Alle forografier printes i max 30 eksemplarer, og vil derefter udgå af produktion. Det er din garanti for at få et stykke limited edition fotokunst.
Kan du bestilles til en fotoopgave?


Jeg fotograferer udelukkende bygninger og rum, og sådan en opgave kan jeg sagtens bestilles til.
Hvorfor kan jeg ikke få printet på lærred?


Jeg har valgt ikke at sælge mine fotografier på lærred, da jeg med de tests jeg har lavet, ikke er kommet i nærheden af et resultat der lever op til den kvalitet jeg ønsker. Jeg holder hele tiden øje med nye print teknikker, der leverer samme høje resultat, som kan forventes når der printes fotokunst i højeste kvalitet.
Hvordan finder jeg forladte steder?


Jeg bruger rigtig meget research tid. Læser lokal aviser, og læser artikler på nettet. Det er både danske og udenlandske artikler, så jeg benytter Google Translate en del. Når jeg har fundet noget der ser interessant ud kigger jeg på Google Earth, og ser om stedet også udefra ser forladt ud. Til sidst kører jeg rigtig mange kilometer i bil, og kigger både på de steder jeg har markeret i forvejen, men når jeg kører forbi noget der ser forladt ud, stopper jeg og kigger nærmere på stedet. Så det kræver en del arbejde, men der findes intet bedre, end når du åbner døren til et forladt urørt sted, du selv har fundet frem til.
Kan jeg spørge hvor de forladte steder er?


Du må altid kontakte mig til en snak om forladte steder, jeg vil dog ikke udlevere adresser eller andet, der afslører hvor et sted befinder sig. Det gør jeg af sikkerhedsmæssige årsager for de forladte steder, der efter min mening skal have lov til at stå urørt, i så mange år som muligt. Desværre ses det ofte at stederne bliver smadret, eller bliver udsat for tyveri. Så for at minimere risikoen for at der skulle ske noget med stederne, udleverer jeg ikke adresserne. Vi skal huske på at vi besøger steder, der tidligere har rummet liv, og det skal vi have den fornødne respekt overfor, både når vi besøger dem, men også efter.
Hvilket kamera bruger du?


Jeg fotograferer med et Sony A7RIII kamera. Det er et spejlløst fullframe kamera, som er utrolig kompakt. Jeg fotograferer i naturligt lys, og da der som oftest er ret dårligt lyd disse steder, fotograferer jeg på stativ.
Hvad betyder Urbex?


Urbex er en forkortelse af Urban Exploration, som er det at udforske menneskeskabte steder og ting, der normalt ikke er tilgængelige. Det kan være forladte steder, gå på opdagelse på byens tage, i kloaker og stadigt aktive ting som fabrikker og ligende. Alt i alt er det de ting, som du i det daglige ikke får lov til at se. Mulighederne mange, og det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.
Hvad betyder: 'Take only pictures, leave only footprints'?


I bund og grund handler det om, at vi kun kan besøge disse steder, hvis vi behandler dem med den fornødne respekt det kræver. Så du går kun ind hvis stedet er åbent, du tager intet med dig ud igen, og sætter ikke noget fra dig, eller flytter rundt på ting. På den måde bliver stederne, og deres historier bevaret i længst mulig tid.
Hvilke materialer kan jeg få printet på?


Jeg printer mine værker på to forskellige materialer. Bag glas i ramme og direkte på en AluDibond plade. Se mere om printmaterialer