top of page

Forladt kraftværk med et par overraskelser: Powerplant Blue

Opdateret: 17. jul.


Forladte industri bygninger i Belgien

I et gammelt industri område, som har haft del i den Belgiske metal industri, gik jeg på opdagelse i nogle af de mange bygninger. Det var fascinerende at kunne gå rundt i området, og se hvordan de mange dele, hang sammen på kryds og tværs med skinner og transportbånd.


Jeg havde været inde i nogle forskellige dele, og jeg var ved at skulle finde noget aftensmad og slutte af.

Men på vejen mod restauranten, kom jeg forbi et enkelt sted, som jeg tænkte lige skulle være det sidste.


Jeg havde ingen anelse om hvad dette sted gemte på, på grunden holdt der store nedrivningsmaskiner, og det så ud til at nedrivningen var i fuld gang, så jeg havde ikke særligt høje forventninger.


Det viste sig at være kraftværket der skulle levere strøm, til en del af de store fabrikker der lå i området.


Forladt kraftværk i Belgien

Jeg gik direkte ind gennem en åben port, og kom ind i nogle mørke gange i bunden af bygningen. Jeg kunne høre underlige lyde fra etagen jeg stod på, så det var ret tydeligt jeg ikke var alene. Det er altid svært at vide hvad man møder steder som det her, men jeg var virkelig ikke forberedt på de næste ting jeg skulle støde på.


Lydene jeg kunne høre blev tydeligere, og det lød mest af alt som nogen var i gang med at arbejde. Ganske rigtigt i hjørnet af den kælder jeg gik i stak der et par ben ud af en maskine. Jeg kunne se at personen var i fuld gang med at skille den ad, og han reagerede overhovedet ikke på mit kald, så jeg gik hurtigt videre uden at tale med ham.


Turbinehal i Forladt kraftværk i Belgien

Jeg kom op i gangene over os, men da der ikke var meget at fotografere, måtte jeg prøve at finde noget mere spændende. Så jeg fulgte nogle af de mange rør og slanger, der så ud til at løbe ind i en hal ved siden af.

Jeg fandt et lille hul, som jeg akkurat kunne klemme mig igennem, og på den anden side ventede der sig noget af en oplevelse.


Turbine på Forladt kraftværk

En af overraskelserne på forladte steder

Det var et af de der heldige lykketræf, for jeg stak hovedet direkte ind i en stor turbine hal.

Med den sidste aftensol gav det et fantastisk flot lys, og rigtige gode muligheder for nogle fede fotografier.

Jeg brugte den næste time på at fotografere turbiner og sluttede af i det tilhørende kontrolrum. Stedet er blevet døbt Powerplant Blue, på grund af den store turbine i bunden af kraftværket.


Kontrolrum i forladt kraftværk

Kig ud i forladt turbinehal

Forladt kontrolrum i Belgien


Jeg har lavet en lille video fra kraftværket, som er optaget med et POV kamera.

Den kan du se her:


Det er virkelig fedt at støde på de her perler derude, og det er oplevelser som denne der får mig til at fortsætte min søgen på enestående forladte steder.

bottom of page