top of page
  • Forfatters billedeHenrik Haupt

Forladt gård i Tyskland

Opdateret: 6. dec. 2021

Jeg smiler altid når jeg husker tilbage på turen til den her gamle gård i Tyskland.

For det blev en parkering på en rasteplads, og en længere vandring for at kunne komme nogenlunde uset frem.


Stue på forladt gård i Tyskland

Til at starte med havde jeg sat gps’en til at køre mig direkte til gården, men da jeg kom ned af de sidste veje, kunne jeg tydeligt se at jeg i min autocamper, ikke rigtig kunne parkere uden det ville vække for meget opsigt.

Så jeg tog beslutningen om at køre til den eneste større vej i området, og finde en passende parkerings mulighed. Det blev til en rasteplads, hvor jeg først skulle krydse en skov, for at komme op til vejen hvor gården lå på, for at finde ud af at naboen var ude i haven, og havde frit udsyn til mig. Så beslutningen om at tage turen hele vejen rundt om gården og et par marker blev hurtigt taget. Jeg vidste godt at det var en længere tur, men det var sidste stop på turen, så jeg havde en del tid til at komme frem.

Den sidste del af turen, skulle ske i udkanten af en majsmark, men jeg var nød til at gå inde mellem majsene, for ikke at falde i åen der løb langs marken. Det var sådan set ret simpelt, jeg skulle bare kigge på mit kort, og finde den rigtige retning, også burde jeg ramme direkte ind i gården. Men som jeg oplever mange steder i Tyskland, havde jeg pludselig ikke noget netværk, og når man ikke kan se så langt frem, kan man hurtigt miste orienteringen. Heldigvis ramte jeg nogenlunde rigtigt, og kunne finde vej ind i den gamle tilgroede gård.


Eksteriør af forladt gård i Tyskland
(mobilbillede)

Gården bærer tydeligt præg af, at have været forladt i en del år, og havde en masse skimmelsvamp. Derudover var der flyttet en familie med små mus ind, som jeg stødte på et par gange. Det var en fin tidslomme at fotografere, og da jeg faldt over fotoalbummet med familien, og kunne se en del af møblerne gå igen på gården i dag, gav det en ekstra en på opleveren.


Hovedindgang på forladt gård

Tøjet hænger stadig på forladt gård

Køkkenet på forladt gård i Tyskland

Stue på forladt gård

Gården var tidligere beboet af Christa og hendes mand Ernst. De fik sig to børn, og boede i en lang årrække på gården. Til gården hørte der flere huse, som Christa og Ernst lejede ud. I oktober 1992 dør Ernst, og efterlader sin kone Christa, deres to børn, og 4 børnebørn. Jeg fandt datoer tilbage til midten af 00’erne, og herfra kunne jeg ikke finde noget nyere, så det er sikkert på samme tid at gården er blevet forladt. Hvad der her er sket, og hvorfor gården i dag står forladt ved jeg ikke.


Jeg er glad for jeg fik muligheden for at besøge den, mens den stadig var til at komme til.


Stue på forladt gård i Tyskland

Skimmelsvamp på forladt gård
(mobilbillede) Skimmelsvampen var meget tydelig nogle steder

Forladt Unimog i garagen
(mobilbillede) Unimog holder i garagen

Jeg optog et par klip fra gården på min mobiltelefon, som du kan se her:
bottom of page