• Henrik Haupt

Flotte billeder til væggen

Opdateret: 14. jul. 2021

Hvilken fotokunst er du på udkig efter?

Er du på jagt efter billeder til væggen derhjemme, så sidder du måske og undersøger hvad der findes derude.

Der er meget at forholde sig til, og mange spørgsmål der dukker op... Hvilke størrelser findes der? Hvilket materiale skal det printes på, og skal der være ramme eller ej?


Herunder vil jeg give dig lidt inspiration, til hvilke fordele der kan være med store billeder og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger.

Så har du brug for inspiration og hjælp til hvilke store billeder du skal vælge til din indretning, så skal du følge med her.

Billeder til væggen - her en forladt jordskælvsramt kirke

Store fotokunst værker

Vi er i dag vant til, at blive bombarderet med billeder på vores skærme, og ofte ser vi ikke rigtigt de billeder, vi hurtigt scroller forbi på vores computer eller telefon.


Når fotografierne derimod bliver printet i stort format, og hængt op på væggen, opstår der noget helt specielt. Pludselig kan du se mange flere detaljer, og gå på opdagelse i billedet på en måde, der ikke er muligt på en lille skærm, og især store billeder til væg fungerer perfekt til det.


Jeg fotograferer med et kamera der er beregnet til at printe store billeder, kameraet har en fullframe sensor med en masse megapixels, der gør at fotografiet kan printes stort, og det kan fange detaljer selv hvis du zoomer langt ind i billedet.


På min hjemmeside har jeg forskellige ideer til væggen, som nok alle kan puttes i kategorien moderne billeder. Men jeg har valgt at holde dem indenfor tre genrer af fotokunst, forladte steder, nattefotografi og natur.

Fælles for dem alle er, at de er flotte billeder der kan passe ind på din billedvæv eller i din indretning. Det er kun fantasien der sætter grænsen.

Billeder til væggen - her et smukt forladt slot i Italien

Alle mine fotografier bliver printet i bedste kvalitet jeg har kunne finde, og her faldt valget på mine egne favoritter, som er UltraClear og Aludibond print. Begge disse kommer printet som fotokunst med beslag på bagsiden, klar til at blive hængt på væggen.

Smukke Nyhavn om natten - Billeder til væggen

Store AluDibond billeder

Når du skal vælge billeder til væggen, er en af de vigtige ting at beslutte sig for hvilket materiale du ønsker det printet på.


Der er stor forskel på det færdige look, og det bliver tydeligere når du vælger at få printet store billeder.

AluDibond er en aluminiumsplade, som der bliver printet direkte på. Det giver et semi-mat udtryk, og er velegnet til billeder med høj kontrast. Udtrykket bliver en smule mere afdæmpet end ved et almindeligt fotografi, og det kan passe ind i mange typer indretning.


Selvom der på AluDibond ikke ligger nogen form for glas eller laminering henover fotografiet, er det stadig meget holdbart, og kan tørres af med en fugtig klud.

Billeder til væggen - en gammel forladt kabelvogn i Italien

Store UltraClear billeder

UltraClear prints er det mest luksuriøse du kan få, indenfor printet billeder.

Du får printet dit fotografi på Hahnemühle galleripapir, som er syrefrit papir der ikke får farverne til at falme.

Printet bliver limet direkte på diamantglas, som har et minimum af refleksioner. Herved får printet en helt utrolig lækker skarphed og dybde som du ikke kan opnå ved almindelig glas og ramme.


Som prikken over i’et får du en håndlavet ramme, der fuldender det luksuriøse udtryk.

Billeder til væggen - naturen har overtaget denne forladte pool

Hvis du vil se de samlede værker jeg har til salg, kan du klikke dig videre her: Fotokunst salg