top of page

Forladt hus i Belgien: Maison Limmi

Opdateret: 22. jul.


Maison Limmi ildsted

For nogle år siden kørte jeg rundt i Belgien for at kigge på forladte steder, og jeg havde en række rigtigt interessante steder i kikkerten, som jeg håbede var muligt at besøge.

Blandt andet skulle jeg besøge denne ret interessante villa, som virkelig var specielt indrettet og udsmykket.


Jeg havde på mit kort markeret stedet, men siden min markering var grunden groet godt til.

Den var groet så meget til, at jeg endte med at køre forbi et par gange, uden at kunne se den.

Det lignede egentligt bare en stor busk, så jeg var glad for at jeg insisterede på at skulle kigge ind bag hækken, hvor huset burde være placeret.


Jeg fandt et passende sted at parkere bilen og fandt et hul i busken, og heldigvis kunne jeg skimte et hus inde bag træerne.


Maison Limmi spisebord

Jeg har som altid prøvet at søge nogle informationer om huset frem, men det har desværre været ret begrænset med oplysninger. Huset skulle have været forladt i over 10 år, men udover det, har der ikke været meget information om denne villa.


Maison Limmi køkken

Maison Limmi soveværelse

Huset viste sig på tidspunktet for mit besøg at være lidt af en skat, med en masse fede detaljer og smukke gamle møbler.

På grund af den meget begrænset mængde lys der kunne trænge igennem den overbegroet have, var der en ret begrænset mængde lys. Det gav både lidt udfordringer at få de lange eksponeringer skarpe, da gulvet gav en del efter. Men det gav også en helt speciel stemning over huset.


Maison Limmi spisestue

Maison Limmi dagligstue

Maison Limmi detaljer i dagligstue

Jeg syntes stuen var virkelig fed, der var mange detaljer at kigge på. Med den store pejs i midten af stuen, som var med til at adskille spisestuen fra dagligstuen. Det store vinduesparti med de runde sider, og det store træ spisebord, og dagligstuen med porcelæn på reolen og de gamle vinylplader klar til at blive lyttet til.


Maison Limmi, som huset er blevet kaldt, var virkelig et spændede sted at besøge, og dog en smule mørkt.

For at give et billede af hvor tæt træer og buske havde groet grunden til, fangede jeg denne bil der holdt i hvad der engang havde været indkørslen.


Maison Limmi bil gemt af buske og træer
Mobilbillede af bil gemt i indkørslen

Tyveri og hærværk

Desvære ikke længe efter mit besøg, blev huset her først udsat for tyveri, og herefter et omfattende hærværk. Så følelsen af at gå tilbage i tiden, forsvandt hurtigt igen fra dette sted.

Belgien har haft og har stadig rigtig mange forladte steder, og jeg har besøgt Belgien en del gange, for at fotografere dem. Men desværre har Belgien længe også været STEDET du skulle tage til. Det betyder også at en del af stederne på kort tid bliver besøgt af mange mennesker, og desværre med det øget fokus på forladte steder, så er det næsten uundgåeligt at de ikke ender samme triste skæbne.

Derfor er det vigtigt at pointere vigtigheden af, at gemme lokaliteten af stederne, og ankomme uden at alle på gaden kan se hvad du laver, for at holde fokusset væk fra disse spændende steder.

bottom of page