top of page
  • Forfatters billedeHenrik Haupt

Forladt luksus Spa i Frankrig

Opdateret: 14. jul. 2021


Fotokunst af forladte steder

På en kedelig kold og regnfuld morgen, sad jeg i en bil på en parkeringsplads, i en lille landsby i Frankrig.

Jeg havde virkelig ikke lyst til at gå ud, så jeg måtte prøve at overtale mig selv til at tage afsted.

Men jeg havde en ide om, hvad der gemte sig bag træerne et stykke væk, og det var et sted jeg havde en ret god ide om, ville være virkelig fotogent.

Jeg fik trukket i regntøjet og gummistøvlerne, også var det ellers ud på en lang tur, gennem marker og skov for at finde dette ret specielle og unikke sted.

Fotokunst af forladte steder

Da jeg kom helt op til bygningen var der ingen tvivl om jeg havde ramt plet, for det var tydeligt at bygningen havde stået forladt i en del år. Når man kan se træer og buske gro udenpå murværket, er der mulighed for noget spændende.


Jeg ville gerne hurtigst muligt indenfor, både på grund af regnen, men også hvis der skulle være nogen der havde fået øje på mig.

Det viste sig at være lidt besværligt at finde en indgang, og jeg kunne ikke umiddelbart finde nogen. Så jeg måtte hele vejen rundt om bygningen, og prøve alle døre og vinduer.

Så jeg var ved at miste modet, og frygtede jeg måtte vende om uden at komme indenfor. Det var så lige indtil jeg prøvede hoveddøren, som selvfølgelig stod helt åben.

Det kan heldigvis være ret nemt engang imellem, så let går det ikke altid desværre.

Fotokunst af forladte steder
Fotokunst af forladte steder

Et smukt forladt kurbad

Stedet som hedder Thermes Bleus har tidligere fungeret som et gammelt luksus spa, og havde et turkisblåt tema gennemgående i hele bygningen.

Den store pool var helt klart højdepunktet herinde, men der var også forskellige interessante rum til behandling, som også var ret spændende at fotografere.

Stedet var godt gemt af vejen, så det har heldigvis ikke givet anledning, til at lave hærværk eller ligende. Så det naturlige forfald har kunnet få lov at udvikle sig, uden for meget indblanding.

Forfaldet var mest tydeligt på de to lange gange i stue etagen, og ved hovedindgangen.


Selvom jeg var våd og træt, var jeg glad for jeg trodsede vejret, og da jeg havde fotograferet stedet i et par timer, kunne jeg gå tilbage under blå himmel i morgensolen.

Så vejret fulgte humøret den morgen, for det var en del bedre på vej tilbage til bilen.

Fotokunst af forladte steder
Fotokunst af forladte steder
Fotokunst af forladte steder
Fotokunst af forladte steder

Et andet fascinerende sted jeg besøgte en tidlig morgen, er en forladt italiensk forlystelsespark, der er blevet kaldt Greenland.

Der fandt jeg en masse boder, og forlystelser stadig intakte. Men højdepunktet var uden tvivl en gammel stål rutchebane, hvor vognene stadig stod på.

bottom of page