top of page

En forladt italiensk perle: Non Plus Ultra

Opdateret: 19. jul.


forladt slot i Italien

Det her er et af de steder, som jeg siden jeg havde set billederne et par år tidligere, havde drømt om at besøge.

En smuk italiensk perle, med de mest fantastiske rum.

Så det var med stor spænding i maven, at jeg en tidlig morgen i ly af mørket, gik den lange vej op af bjerget, for at se om døren stadig var åben.


Forladt slot i Italien

Aftenen inden havde jeg tjekket, om jeg kunne komme ind, for det er altid meget rart at vide, hvad jeg kommer frem til, når jeg skal besøge de her lidt større steder, hvor der er stor risiko for at jeg ikke nemt kan finde en indgang.

Da jeg kom frem, var døren heldigvis stadig åben, og stedet var præcis som det var, da jeg havde efterladt det nogle timer tidligere. Det var en fantastisk oplevelse at gå rundt i mørket i de smukke rum, og prøve at fornemme storheden af stedet. Her kunne jeg gå og nyde stilheden, og vente på at solen var stået op, så jeg kunne komme i gang med at fotografere og dokumentere stedet.


Smukt forladt slot

Forladt slot i naturligt forfald

En helt unik oplevelse

Stedet er svært at beskrive, for det er både alt for meget, og bare virkeligt smukt på samme tid. Jeg er stor fan af at ville bruge så mange timer på, at bygge sig sådan et unikt slot, og så på et sted som er lidt besværligt at komme op til.

Når jeg i dag nogle år efter mit besøg kigger på billederne derfra, kan jeg ikke andet end stadig blive vildt imponeret over det sted.


Forladt slot en tidlig morgen

Lysekrone på forladt slot

Peacock room på et forladt slot Non + Ultra

Slottet som er døbt Non + Ultra stammer helt tilbage fra starten af 1600 tallet, men bygningen som den ser ud i dag, stammer fra en stor renovering mellem 1843 og 1889.

Slottet blev efter anden verdenskrig brugt som luksus hotel, og i 1999 blev det opkøbt af en virksomhed, der ville lave det til et luksus ressort. Men herefter sker der ikke rigtigt mere, og projektet går i vasken. Derfor ender slottet med at ligge forladt hen i en årrække, indtil mit besøg.


Smukke rum på forladt slot i Italien

Non +Ultra rum på forladt slot i Italien

For kort tid efter mit besøg, blev slottet pakket ind i hegn og stillads, og et større rednings projekt blev igangsat.

Heldigvis for det, for under mit besøg kunne jeg konstatere, at hele den øverste etage var godt fugtig på grund af et utæt tag. Så det var kun et spørgsmål om tid, før alle disse smukke rum ville se en del anderledes ud.

Fremtiden for slottet er stadig uvis, det har været til salg nogle gange, men det er stadig ikke blevet solgt.

Jeg håber at det denne gang lykkes af finde en køber med nok penge, til at dette slot får lov til at stå mange år endnu. Heldigvis er der nu en god portion frivillige, der hjælper til med at holde stedet i god stand.

bottom of page