top of page

Teatro Balconi: Et forladt teater i Italien

Opdateret: 19. jul.


Forladt teater

Engang imellem dukker der billeder op på nettet af forladte steder, der virkelig er i en klasse for sig.

Det kan være mange ting, der gør et forladt sted specielt, arkitekturen, forfaldet eller historien.

Når jeg falder over billederne, prøver jeg altid at finde og besøge så mange af disse steder som muligt.


Dette forladte italienske teater ligger i en lille landsby, og fra gaden er det umuligt at gætte, hvad der venter på den anden side. Heldigvis vidste jeg nøjagtigt, hvad der skjulte sig, for jeg havde set nogle billeder af det smukke røde teater med smukt naturligt forfald.


forladt teater i Italien

Mit besøg

Aftenen inden jeg havde planlagt at besøge teatret, gik jeg op for at se muligheden for at komme ind.

Det viste sig at være godt givet ud, for at finde en vej ind var ikke det nemmeste, når dette gerne skulle ske uden at naboerne lagde mærke til mig.

Efter nogle lange gåture i området fandt jeg en vej ind. Dette betød imidlertid, at jeg næste morgen måtte starte meget tidligt, da det ellers ville være umuligt at komme uset ind. Heldigvis for det, for kort tid efter at jeg kom ind, var der liv på gaden lige udenfor.


teaterstole fra forladt teater

Historien

Teatro Balconi blev bygget færdigt i 1851, og på grund af pladsmangel blev det i 1933 udvidet med balkoner i tre etager. Over en årrække blev forestillingerne færre i det ellers populære teater, og i 1978 kollapsede en del af taget under et kraftigt snefald. Lige siden har teatret været forladt.


Forladt teater

En fantastisk oplevelse

Da jeg var kommet ind, kunne jeg straks fornemme, at stedet indeholdt meget mere end kun teatersalen, som jeg virkelig så frem til at se.

At gå rundt blandt disse sæderækker og forsøge at få så mange indtryk som muligt var virkelig fantastisk. Der var så mange detaljer at se på, og så mange motiver at tage, at det var svært at stoppe igen.


De gamle polstrede velourstole, som tidligere havde været til de dyre pladser sammen med de gamle træstole fra de billigere. Alle med et tykt lag støv, som gav dem en rigtig flot patina.


gamle forladte teaterstole

Forladt teater i naturligt forfald

Forladt teater scene

Fremtiden

Der er en lysere fremtid for teatret, for stedet er igen lukket godt af, og der er håndværkere i gang i bygningen.

Kommunen har afsat et beløb på 500.000 euro til et redningsprojekt for at sikre, at stedet ikke kollapser helt. Vigtigheden af redningsprojektet blev tydeligt, da den sidste del af taget styrtede ned over scenen en tidlig morgen i 2019.


Detaljer i forladt teater

bottom of page