top of page

Forladte huse i Europa

Jeg har besøgt en del forladte huse gennem årene, og helt klart det land jeg har besøgt flest mindre huse i er Belgien. Selvfølgelig foruden Danmark, men har jeg lavet et seperat opslag du kan se her:

Forladte huse i Danmark


Der er en ting over private hjem når de bliver forladt, og de rummer en stor del mystik. Desværre må man i det generelle billede konkludere, at ingen steder bliver forladt af positive grunde. Jeg udelukker selvfølgelig ikke at der er nogen der har vundet den helt store gevinst i lotto, rejst væk og forladt alt det gamle. Derfor skal man bevæge sig med yderst forsigtighed, og respekt for stederne. Jeg selv gør det ved ikke at åbne skuffer og skabe, eller rode rundt i tingene, som hvis jeg var blevet inviteret hjem til en jeg kender. På den måde udviser jeg respekt for de forladte huse, og de liv der har været levet der.


Første forladte hus jeg har valgt, er et hus i en lille by i Frankrig. Huset var fuldstændig fyldt med skimmelsvamp, og var i virkelig dårlig stand.


Forladt hus med skimmelsvamp

I udkanten af en skov i Sverige, fandt jeg dette lille hus. Jeg syntes det så meget godt ud med den bregnefyldte forhave, med huset i baggrunden, og huset kunne da byde på et par rum med inventar.


Forladt hus i sverige

Det næste hus var fyldt med inventar, og var virkelig interessant at udforske. Huset lå op ad en gammel benzinstation, som ejerne af huset stod for. I huset var der en del pokaler og medaljer, som var blevet vundet i konkurrencer med duer, hvilken type af konkurrence er jeg dig i tvivl om.


indgang til forladt villa i Belgien

Soveværelse i forladt hus

inventar i forladt hus

Et af de første forladte huse jeg besøgte, som stadig var fyldt med inventar, var dette i Sverige. Der havde dog været nogen inde og rode efter værdier, men jeg husker tydeligt hvordan det var at står derinde og blive vildt fascineret over hvor mange ting der stadig var efterladt fra de tidligere ejere.


Forladt hus i sverige

Forladt hus med rod

Jeg var på ferie i Italien, og som altid tager jeg mit kamera med. Det er altid meget rart at være klar, hvis jeg skulle falde over et forladt sted. Denne ferie gav mig heldigvis mulighed for at besøge en masse interessante forladte steder, og ikke mindst dette fine hus.


Forladt hus i Italien

Et billede som ikke skulle være sidste gang jeg skulle forevige, var da jeg besøgte et forladt hu i Belgien.

I soveværelset fandt jeg nemlig en gammel le, som stod og lænede sig faretruende op ad sengen.


Le I soveværelse i forladt hus i Belgien

Forladte figurer i hus i Belgien

For da jeg et par år efter var på besøg i et andet forladt hus i Belgien, fandt jeg endnu en le stående op ad sengen. Jeg flytter ikke på tingene selv når jeg besøger forladte steder, men jeg var nok helst fri for at noget så malplaceret skulle være i billedet. Dog bød huset også på ting, som jeg syntes var interessant at fotografere.


Forladt hus i Belgien

forladt hus i naturligt forfald

Et lille husmandssted på landet i Belgien, bød på et par interessante værelser.

Det sidste sted jeg vil vise er en større gård i Sverige. I Indgangen hang stadig noget af tøjet fra de tidligere beboere. I resten af huset fandt jeg en del inventar, som gav lidt tanker om de tidligere beboere.


Indgang til forladt hus i Sverige

Det har været en fornøjelse at gå tidligere billeder igennem, for at finde billederne til dette opslag.
bottom of page