top of page

Forladte slotte og villaer

Opdateret: 26. jul.

Der står i massevis af fine gamle forladte slotte, og villaer rundt om i Europa. Der er noget virkelig fascinerende at gå rundt i de her bygninger, som jeg aldrig selv ville komme i nærheden af at kunne bo i. Det giver ofte gode fotografiske muligheder, så her har jeg samlet billeder af nogle af de bedste jeg gennem tiden har besøgt.


Forladte slotte i Belgien

Jeg bliver nød til at starte med dette slot i Belgien, det sted satte for alvor gang i min jagt på mere fascinerende forladte steder. Før mit besøg her, havde jeg besøgt mange forladte steder, men det var min første rejse ud i Europa kun med formålet at se forladte steder. Så da jeg stod der en meget tidlig morgenstund i disen, og kiggede op på dette slot, var der ingen tvivl om at jeg var nød til at se hvad der ellers var af den slags steder.

Læs om mit besøg, og se flere billeder her


Forladte Chateau Noisy eller Chateau Miranda

Forladte Chateau Noisy eller Chateau Miranda

Denne villa var ret fed, for selvom der ikke var meget naturligt forfald, var der en masse ting tilbage fra de tidligere ejere, den virkede til at være ret luksuriøs, med flisegulve og lysekroner.

På toppen af en bakke på landet i Belgien, står dette forladte slot.

Det var indrettet med mange mindre soveværelser, og bar mest præg af at have været brugt som hotel eller ligende. Jeg syntes den store spisesal, som nogen pænt havde dækket op i, så ret fed ud.


Forladt slot på bakke i Belgien

Spisesal på forladt slot i Belgien

Forladte slotte og villaer i Italien

Dig der har fulgt med gennem noget tid, har nok en fornemmelse af at jeg har været glad for at tage på opdagelse i Italien. Jeg elsker simpelthen at køre de italienske veje tynde, spise god mad, drikke god kaffe, og ikke mindst besøge forladte steder, der ofte har mange år på bagen.


Det første forladte slot, jeg tænker jeg vil vise fra Italien, er det nu ret så kendte Non + Ultra.

Det er i den grad et fascinerende sted, og jeg havde set frem til mit besøg længe. Jeg regnede egentligt ikke med at få muligheden for at se det indeni, men da jeg tog i håndtaget på hovedporten, viste det sig at den stod åben.

Så jeg måtte forevige dette specielle sted.

Se billederne af slottet her

I haven til en forfalden med i sin tid ret eksklusiv villa, andt jeg denne fine pavillon, hvor man har kunnet nyde udsigten over den nærliggende sø.


Smuk udsigt fra denne forladte pavillon

En fin luksusvilla med stor pool, statuer, og flot udsmykket værelser.

Villaen her er kendt som spøgelseshuset blandt de lokale. Af den grund turde jeg kun sende dronen ind.... Ej, villaen er fulstændig ødelagt inden i, og ikke meget her at komme efter, men syntes det ser ret fint ud udefra hvor naturen er igang med at overtage.


Forladt overbegroet villa i Italien

Denne smukke forfaldne villa blev bygget i år 1900, står til salg og har været til salg for knap € 30.000.000. Prisen er dog sat en smule ned, men for de mange milioner får du også 13.000 m2 bolig, og en ret lækker udsigt.En speciel herregård som i forhold til de andre bygninger i byen var intet mindre end gigantisk. Der var stadig en del indbo tilbage, og med det naturlige forfald var der god mulighed for at fotografere.


Denne her gamle fine villa lå et godt stykke ud på landet, omringet af gårde og marker.

Den var tæt på helt overbegroet af træer og buske, og en del af rummene var styrtet sammen.


Smukt forfald i stor villa på landet i Italien

Smukke lysindfald og ret speciel udsmykning, i denne fine gamle villa, så selvom villaen næsten var tom havde den da en smule at byde på.

Et kort stop på turen til lufthavnen, i en by uden andet end en vej og et par huse, stod dette palæ og ventede på nogen vil tage sig af det igen.


Forladt slot i italien

Forladte slotte og villaer i Frankrig

Det er blevet til lidt ture igennem Frankrig, og jeg må desværre erkende at jeg har haft mange nitter netop her. Men heldigvis findes der mange slotte der står forladt i Frankrig, så det er da blevet til lidt billeder dernedefra.

Slottet her er heldigvis under redning, af en frivillig gruppe der har samlet en bunke penge ind, til at redde hvad der reddes kan.


Forladt slot i Frankrig

Et fint gammelt vinslot der virkelig havde noget at byde på.

Se flere billeder og læs om mit besøg her


Chateau Lumiere som dette slot blev kaldt, blev heldigvis solgt, og i dag under en større renovering.

Du kan se flere billeder af slottet her


Chateau lumière i Frankrig

Denne villa var inden den blev forladt under en renovering, som på et eller andet tidspunkt er gået i stå.

Villaen bar med sine mange soveværelser og reception præg af at have været eller var ved at blive omdannet til Bed & Breakfast.

Du kan se flere billeder her

Dette smukke forfaldne slot, havde jeg virkelig set frem til at besøge.

Så jeg gik ind aftenen inden, også jeg havde en ide om hvor jeg skulle finde en indgang.

Så kunne jeg næste morgen stå i stuen og vente på at solen ville stå op, så jeg kunne fotografere dette prægtige sted.

Du kan se flere billeder af dette slot her


Smukt naturligt forfald på forladt slot i Frankrig

Forladte villaer i Schweiz

Med en fantastisk udsigt over søen til bjergene, stod denne ville og ventede på de nye ejere ville begynde renoveringen. Jeg kan tydeligt forestille mig, hvordan en kop morgenkaffe ville smage på en af de terrasser.

Den sidste villa i denne serie, er et kæmpe palæ i Schweiz.

Villaen var efter sigende ejet af en tidligere borgmester i byen, men historien fortæller ikke noget om hvorfor den står forladt. Men som de andre villaer og slotte jeg her har vist, et fantastisk sted at fotografere.


bottom of page