• Henrik Haupt

Limited edition fotokunst salg

Opdateret: 27. jun.


Fotokunst print af Non + Ultra

Inspiration og ideer til din billedvæg

Jeg har fotograferet i mange år, og har dokumenteret et hav af forladte steder. Med en kærlighed for både fotokunst og forladte steder, gav det god mening for mig, at arbejde videre på nogle af de fotografier, jeg kom hjem med fra mine rejser.


Når vi taler om fotodokumentation og fotokunst, er det meget vigtigt at skelne mellem de to.

Fotodokumentation giver ingen mulighed, for at tage kreative valg i efterbehandlingen af billederne. Her dokumenterer jeg den virkelighed jeg ser, uden at fjerne eller tilføje detaljer i mine fotografier.

Fotokunst giver kunstneren andre muligheder, til at træffe kreative valg i efterbehandlingen af værket. Her er det tilladt at tilføje eller fjerne dele af fotografiet, som ellers ikke er tilladt. Disse kan være med til at komme med et budskab, eller give beskueren af værket, en følelse, eller sætte gang i fantasien.


Historierne bag de forladte steder jeg besøger, prøver jeg at give gennem værket. Men vigtigst er at det kun er lige nok til at beskueren selv danner sig den sidste del af historien.


Jeg har lavet en lille samling med mine værker som du kan se her salg af fotokunst


For at fotokunsten forbliver eksklusiv, er alle værker limited editions, og de bliver printet i oplag af max 30 stk.

Jeg har to forskellige foretrukne materialer, printet som UltraClear og på AluDibond.

UltraClear: Print på Hahnemühle Silk Baryta, limet direkte på diamantglas for at mindske reflektioner, og afsluttet med en håndbygget ramme i sortbejdset asketræ.

Dibond: Printet på en papir af typen glossy polyprop, printet bliver limet på en Dibondplade, og lamineret med en semi mat overflade. Dibond print bliver afsluttet uden ramme, så du kan se den skarpe kant og Dibond kernen.


Alle færdige værker bliver nummereret og signeret.

Fotokunst af smukke Nyhavn

Jeg elsker materialer af høj kvalitet, og derfor bliver mine fotografier kun printet, på udvalgte materialer. Materialerne er nøje udvalgt, for hvert enkelt materiale har deres egen egenskab, og giver værkerne forskellige udseender.


Jeg vil altid gerne prøve nye ting af, men i min søgen på det bedste, er jeg kommet forbi mange forskellige materialer, som på den ene eller anden måde, ikke har vist sig gode nok.

Christiansborg om natten, printet som fotokunst

Vælg materiale med omhu

AluDibond er fuldstændig refleksfrit, men da UltraClear er bag glas i ramme, kan en smule refleksion ikke undgås.

Refleksionen bliver dog minimeret, da printet bliver limet direkte på diamantglas, med en lim der er specielt designet til formålet. Glasset er jernfrit, så du undgår den grønne farve der er i almindeligt glas.

Kelenföld powerplant printet som fotokunst

Fotokunst med fokus på detaljerne

Jeg mener at fotokunst skal præsenteres på bedst mulig måde, og udførslen skal være perfekt. Jeg har derfor testet flere print labs, og fundet dem der kan levere den højeste kvalitet, og som kæler for detaljerne.

Resultatet er at uanset på hvilket materiale du ønsker at få printet, får du fotokunst som holder resten af livet, og ikke vil falme, eller blive kedeligt.

Printet fotokunst som UltraClear