top of page

Forladt skole i Italien

Opdateret: 24. jul.

I en lille by i Italien, besøgte jeg denne gamle skole.

Byen var så lille, at jeg umiddelbart ikke havde andre mulighededer, end at parkere direkte på vejen, og derved til gene for alle der ville komme forbi. Det havde nok betydet at at samtlige naboer, ville ende med at blive trætte af parkeringen, og derved mit besøg. Så for at vække mindst muligt opsigt, måtte jeg parkere en del nede af vejen, og så gå hele vejen op igen til skolen. Men det skulle vise sig at være hele turen værd.


Geografiskolen forladt i italien

På trods af at bygningen har stået forladt i en hel del år, var den i overraskende god stand. Så fugt som jeg ofte støder på, var der ikke meget af på de øverste etager. Kun kælderen var våd efter hvad der mindede om et sprunget vandrør. I kælderen som også var her jeg kom ind, stod der en del gamle vin flasker, men ellers var der ikke meget at komme efter.


Hovedindgangen til forladt geografiskole

Det var der til gengæld på etagerne over, for her fandt jeg både den del af bygningen der blev brugt som skole, og den del af bygningen, der blev brugt til beboelse.

De fleste af lokalerne var tomme, men det var stadig til at se hvad bygningen har været brugt til.

Endeligt faldt jeg over det lokale, som også har givet skolen navnet geografiskolen. Rummet var stadig indrettet med både kateter, stole og borde, og ikke mindst de mange gamle kort.

Loftet var smukt dekoreret, og ikke noget man ser så ofte desværre.


forladt skole tomt klasselokale

Forladt klasselokale i italien

Forladt geografiskole i italien

Sidst men ikke mindst var der et enkelt rum stadig indrettet som værelse, med lidt møbler og stadig med det gamle fjernsyn og køleskab, og ved siden af sengen en lille håndvask.


Beboelse på forladt skole i Italien

Gammel forladt lokale på skole i Italien

Jeg elsker de her små specielle perler, der engang imellem dukker op.

Jeg vil dog helst finde noget historie på stederne, det giver altid et meget mere interessant billede af stedet.

bottom of page