top of page

Italiensk pool i forfald: Greenhouse Pool

Opdateret: 16. jul.


Masser af naturligt forfald i den forladte svømmehal

Forladt pool gemt godt væk

Jeg havde en længere køretur gennem en lille Italiensk by, op gennem nogle små snoede veje, før jeg kunne parkere bilen foran denne lidt specielle kombination af drivhus og swimmingpool.

Men da jeg stod der og kiggede på drivhuset, kunne jeg virkelig godt forstå hvorfor dette sted var blevet forladt.

Selvom den pool der gemte sig, både havde vippe og du havde mulighed for at svømme langt, var det eneste der var i nærheden et par enkelte naboer, og det er ikke et sted, du tilfældigt lige kommer forbi. Så det har nok ikke været nemt at få stedet til at løbe rundt, hvis de eneste gæster var beboerne fra den nærliggende landsby, og gæster udefra ville have lige så svært ved at komme frem som mig.


Forladt pool i Italien

Naturligt forfald

Det var svært at se i hvilken stand stedet var, for en del af det kunne ligne at der havde været hærværk, men det viste sig at mange ting var blevet fjernet, sikkert i et forsøg på at få det revet ned.

Heldigvis havde selve poolen minimal med hærværk, men var fyldt med buske, træer og planter.

Der lå en del glas fra ovenlys vinduerne, om de var blevet smadret med vilje, eller af vind og vejr ved jeg ikke. Men de havde i hvertfald givet plads til at naturen kunne gro smukt indendøres.


Så det her sted havde alle mulighederne for fede billeder, og egentligt gjorde det nemt at fange fascinerende billeder med masser af naturligt forfald.


Naturen overtager denne smukke pool

Her er ikke meget at redde længere, og jeg formoder at naboerne ser frem til, at det måske en dag bliver revet ned, så poolen ikke skygger for en ellers smuk udsigt, udover den nærliggende by.

Men jeg håber at få mulighed for at besøge stedet igen, og se turen fortsætte med at overtage poolen.


Ofte hvis man går ned i nogle lokal aviser, eller kigger med på lokale Facebook sider, i byer med store forladte steder, kan man ofte læse indlæg fra vrede borgere, der ønsker at rive ned, og benytte pladsen en del bedre.


Det var mit første stop den dag, og det var et dejligt sted at stå og nyde stilheden og morgenkaffen.

Det næste stop på min rute den dag, var med en del mindre held, der måtte jeg gå uden at kunne tage nogle billeder, da stedet var blevet låst af.


Forladt pool i naturligt forfald

I Italien findes der virkelig mange smukke forladte steder. Masser af sol og til tider godt med regn, sørger for at naturen kan komme indenfor, og skabe nogle fantastiske motiver.


Du kan se en lille video fra mit besøg her:


bottom of page