top of page

Faldefærdigt kraftværk i Italien: Green Powerplant

Opdateret: 19. jul.

Det absolutte højdepunkt på en af mine ture til Italien, var dette enestående kraftværk der var virkelig Faldefærdigt. Kraftværket som er døbt Green Powerplant har leveret strøm til en nærliggende metalfabrik.


turbine hal på forladt kraftværk med rust og støv

På vej mod fabrikken, kunne jeg på lang afstand se mit mål, og der var ingen tvivl om at området var forladt og fabrikken havde været lukket en del tid.

Så på en måde var det ret spændende om stedet virkelig kunne være så godt som jeg havde set på tidligere billeder af stedet, for som regel hvis et sted åbenlyst er blevet forladt, er risikoen for at det er blevet smadret også stor. Derudover havde jeg hørt flere historier om at det ville blive en svær opgave at finde ind, så jeg var ret spændt på opgaven jeg skulle ud på.

Det var næsten umuligt at parkere og gå uset ind, med mindre jeg var interesseret i at gå en del kilometer, og da tiden var knap, måtte jeg tage den nemmeste løsning.

Så jeg parkerede bilen ved hovedporten, tog mit foto udstyr, vinkede til vagten og gik ind.

Da jeg kom ind på grunden, og skulle til at finde den rigtige bygning, kiggede jeg lidt på et kort over området, og der blev jeg opmærksom på at ham jeg havde vinket til, egentligt var vagten til nabofabrikken.

Så jeg tænkte at han sikkert havde gang i telefonen til ham der passede på kraftværket jeg var på vej til at besøge, så jeg måtte skynde mig lidt.

Jeg fandt den rigtige bygning, og ret hurtigt fandt jeg en vej ind. Det krævede en smule klatring på noget gammelt rustent metal, som ikke føltes super sikkert. Men nu var jeg da endelig kommet ind.


forladt kraftværk

Rustne turbiner på forladt kraftværk

Green Powerplant

Jeg kom ind gennem keddelrummet, som ikke var mit mål på turen.

Jeg ville ind og se den store turbinehal med de mange rustne turbiner, og da jeg kommer forbi de store kedler, kunne jeg se det grønne lys der trænger gennem vinduerne i hallen, og har givet navnet Green Powerplant.

Hallen er fuldstændig fyldt med støv rust og gamle maskiner, og er bare et super fedt sted at gå på opdagelse.

Da jeg stod og skulle fotografer hallen fra en af de overliggende gange, kunne jeg se en bil køre en runde rundt om bygningen. Så der blev jeg enig med mig selv om at det var på tide at komme videre i programmet.


Kontrol paneler til forladt kraftværk

Turbine på forladt kraftværk

Der er noget specielt fascinerende, over de her forladte kraftværker.

Det er steder som vi alle er afhængige af, men ikke skænker en tanke i vores daglige liv.

Vi trykker blot på kontakten, og lampen tænder.

Men bagved er der masser af mennesker i arbejde, lige indtil den dag disse steder bliver lukket ned for sidste gang.


oversigtsbillede over forladt turbinehal

bottom of page