top of page

Jordskælvsramt kirke: Earthquake Church

Opdateret: 18. jul.

For nogle år siden blev området hvor denne kirke lå, ramt af et kraftigt jordskælv samt efterskælv de følgende dage. Desværre var det virkelig tydeligt, hvor hårdt det havde været for lokalsamfundet, for i denne by var der virkelig mange ruiner efter skælvene. I perioden efter stod lokalsamfundet sammen og fik reddet hvad der kunne reddes, fra de forskellige historiske bygninger.


Jeg besøgte lidt forskellige steder i byen, som alle var blevet forladt på grundt af jordskælvene.

Nogle steder var det mere tydeligt end andre at de var Jordskælvsramt, men gik man bygningerne igennem kunne man se tydelige tegn, som lange revner gennem murværk, og gulve der havde svært ved at holde sig oppe af sig selv.

Kirken her var uden tvivl et af de steder, der bar allermest præg af jordskælvet, for her var virkelig ikke meget tilbage at bygge på. Men grundet den lange historie, tror jeg faktisk målet bliver at få genopbygget den.


Smukt forfald i forladt kirke

Historien

Kirken blev bygget i 1425, og fik navn efter en vandmølle i området.

i det 17. århundrede blev den bygget større, og fik ny udsmykning.

Over altret var der et stort smukt maleri, som blev bestilt af lokalsamfundet for at takke for afslutningen af pest udbruddet i 1631.


Kirken mistede en stor del af taget, og væggene blev kraftigt beskadiget.

Det har givet plads til naturen, og buske og træer kan nu gro vildt i den gamle kirke. De fine gamle lysekroner som stadig hænger i kirken, samt bænkene er en smuk kontrast, til naturen der er ved at overtage.


Smukke detaljer i forladt kirke

Tabte kampen mod jordskælvet

Det var ikke ligefrem svært at komme ind i kirken, udfordringen lå mere i at sikre at jeg ikke stod for tæt på de revnede vægge, og ikke havde potentielt faldende tagværk over mig.

For byens borgere er det dagligt en trist påmindelse om hvad der skete for nogle år siden.

Da jeg selv stod der inde i kirken, og kiggede rundt på alle detaljerne, kunne jeg ikke blive andet end ærgerlig over byens tab, af de mange historiske bygninger. For en genopbygning af de ramte bygninger i området, er desværre virkelig kompliceret. Flere steder vil jeg sige totalt umuligt, uden at rive dem ned og starte på ny. Men de lokale har været dygtige nok til at få genopbygget og repareret flere at de historiske bygninger, som ellers så ud til at have tabt kampen mod jordskælvet.

Men i dag står der stadig en del bygninger, og afventer deres videre skæbne. Jeg kommer nok tilbage til samme område igen senere, og ser hvordan udviklingen har været.


lysekronerne hænger stadig i den forladte kirke

Du kan se en lille video fra mit besøg her:


bottom of page