top of page

Forladt luksusvilla: Villa Pavone

Opdateret: 20. jul.


Forladte Villa Pavone

Hvad hækken skjulte

Bag hækken langs en stor hovedvej i Italien, stod denne luksusvilla med smukt udsmykkede rum.

Jeg kunne parkere tæt på villaen, og fandt hurtigt min vej ind til bygningerne.

Men de første bygninger jeg kom til, var ikke sønderligt interessante. Faktisk troede jeg først at alle bygningerne var styrtet sammen, men det viste sig at være nogle gamle lader, der hørte til villaen jeg først havde fundet.


Huset kunne ikke ses fra den side jeg kom ind, så jeg kunne nemt have overset det, på grund af den tætte bevoksning. Jeg skulle igennem noget tæt krat, før jeg kunne se skyggen fra den store villa.


Spisestue i forladt villa

På trods af huset ikke var til at se i begyndelsen, viste det sig at være en kæmpe villa i mange etager. Flotte store rum som man kender det, fra de gamle italienske herskabs villaer. En del møbler og indbo var der stadig i de forskellige rum, som jeg helst vil have det.

Dog havde huset haft besøg af tyve, der havde taget alt der let kunne sælges, og som havde rodet alle rum igennem så der lå papir og flød alle vegne. Men det indbo der stadig var tilbage, gav et meget godt billede af hvordan villaen havde været indrettet, og hvordan livet havde været i det store hjem.


Det mest fascinerende i disse store herskabs villaer, syntes jeg er de smukke loftsmalerier, som jeg ofte finder i Italien. Det er så langt fra de store rene villaer vi har herhjemme i Danmark, og det føles meget italiensk.


Det rum jeg var mest fascineret over, var rummet med den runde sofa i midten. Malerierne på væggen var stadig næsten mulige at ane, efter de mange år de havde hængt der. Og så selvfølgelig den smukke grønne sofa, der stod i midten af rummet med lysindfaldet fra vinduerne i baggrunden.


Så jeg syntes villaen virkelig var et interessant sted at udforske.


Bibliotek I forladt villa

Soveværelse i forladt villa

Villa Pavone

Da jeg skulle retur til bilen igen, tænkte jeg at bruge hovedindgangen i stedet, også tage den direkte vej ud, stedet for den lange omvej gennem skoven.

Her fandt jeg ud af hvorfor huset er blevet døbt Villa Pavone, for i haven til huset bor der ihverfald én stor påfugl, den fik jeg først øje på da jeg igen kom ud af huset. Jeg fik faktisk et chok, for jeg sad lige og nød solen på trappe stenen, da der ud af øjenkrogen kom en ret stor fugl ud mellem træerne.

Men den var ikke ligefrem interesseret i hvad jeg lavede i huset, så den smuttede hurtigt igen, da den fik øje på mig der sad og kiggede på den. Men ok den har nok for det meste haven for sig selv, så jeg tænker den også fik sig lidt af et chok.

Jeg ved faktisk ikke hvornår fuglen er kommet til, eller om den har vret der med de tidligere ejere.

Men en sjov lille oplevelse at tage med hjem.


opgang i forladt villa

Soveværelse i forladt villa

bottom of page